Studia za dve osobe

Četvorokrevetna soba

Ukusi Vojvodine – festival gastronomije

Festival “Ukusi Vojvodine” biće održan 8. i 9. septembra u Limanskom parku.

 

Biće posluženo više od 100 tipičnih vojvođanskih jela, a tradicionalni nedeljni ručak sa rinflajšem prelivenim sosevima što od mirođije, što od višanja ili paradajza, biće centralni događaj.

 

Tokom dva dana vikenda, najbolji kuvari pokazaće umeće u nekoliko kategorija: u pripremanju modernog jela na vojvođanski način, u spremanju paste i rečne ribe, u pripremi dezerta… sve od namirnica iz Vojvodine.

 

U kategoriji “Najbolji kuvar festivala”, učesnici će od zadatih namirnica koje će dobiti neposredno pred takmičenje, u roku od 50 minuta morati da pripreme vrhunsko jelo, koje će oceniti stručni žiri.

 

Posetioci će proizvode moći i da kupe. U ponudi će biti kulen, sirevi, proizvodi od mangulice, domaće testenine, neprikosnovena hladno ceđena ulja, kao i vrhunska vina, ljute, ali i nežne rakije koje klize same, i zanatska piva s penom ili bez nje.

 

“Sve što treba da uradite je da dođete, ponesete dobro raspoloženje i prazan stomak, te uživate u vrhunskim, tradicionalnim jelima vojvođanske kuhinje, napravljenim od lokalno uzgojenih namirnica, sa muzičkom podlogom koja će Limanski park pretvoriti u istinsku oazu hedonizma”, poručuju organizatori.

 

Ulaz je besplatan.

 

 

Preuzeto sa: http://www.mojnovisad.com/navigator/08.septembar.2018.ukusi-vojvodine-festival-gastronomije-id26760.html

Add a Comment