Studia za dve osobe

Četvorokrevetna soba

Ovo ne smete propustiti: Događaji u Novom Sadu do kraja juna

Mnoštvo događaja na otvorenom očekuje nas u Novom Sadu u mesecu junu, koji sa sobom donosi dugo iščekivano leto. Ono posebno što Novi Sad poseduje dodatno će biti izraženo ove godine, kada su oči svih mladih u Evropi uprte baš u naš grad.

Pogledajte šta vas to očekuje do kraja meseca u srpskoj Atini:

Interfest (13-15. jun)

Manifestacija promoviše vinsku kulturu i vinske proizvode sa teritorije Srbije i Vojvodine, kao i Novog Sada kao uže vinarske regije. Na njoj učestvuje preko 100 vinskih kuća iz desetak zemalja. Pored izlaganja i degustacije vina, u okviru Interfesta se održavaju stručna predavanja i promocije iz oblasti proizvodnje vina, edukativna predavanja za posetioce, kao i kulturno-zabavni program.

Interfest se održava na Trgu slobode.

foto: novisad.travel

21114 – Film fest (14-16. jun)

21114 – Film fest se održava na nekoliko jedinstvenih lokacija pod otvorenim nebom u najvećem delu Novog Sada – Novom naselju. U okviru festivala, koji je privukao velike simpatije publike, prikazuju se najaktuelnija filmska ostvarenja domaće i regionalne kinematografije, kao i nekoliko međunarodnih filmskih festivala, a sve u cilju višegodišnje inicijative da Novo naselje dobije Kulturni centar. Pored bogatog filmskog programa, kao i izložbi, tribina i radionica festival dodeljuje novonaseljski „Zlatni čep”, nagradu publike za najbolji kratkometražni film iz selekcije filmova izabranih sa konkursa.

Mesto održavanja: Novo Naselje

foto: novisad.travel

Blokstok festival (15. jun)

Blokstok je festival rok muzike koji se od 1998. godine održava u Železničkom parku u Novom Sadu. Promocija mladih autorskih bendova, besplatan ulaz i jedinstven ambijent parka izdvajaju ovaj festival od ostalih sličnih manifestacija. Tokom dvodecenijskog „staža“ Blokstok je imao priliku da ugosti neke od najvećih imena domaće i regionalne pank i rok scene, među kojima se izdvajaju Partibrejkersi, Ju Grupa, Ritam Nereda, Atheist Rep, Brkovi, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Mortal Kombat, kao i mnogi drugi.

Mesto održavanja: Železnički park

foto: novisad.travel

Tamburica fest (20-22. jun)

Svetski tamburaški festival Tamburica fest, održava se u centru Novog Sada i Petrovaradinskoj tvrđavi. Tamburica fest poseduje jedinstvenu koncepciju i kulturnu misiju afirmisanja tamburaške muzike i tamburice kao instrumenta, ali i negovanja tradicije, saradnje i prijateljstva umetnika na internacionalnom nivou. Posebnost festivala čini promenada tamburaških orkestara ulicama centra grada, a njegovu okosnicu takmičenje gde se orkestri predstavljaju sa tradicionalnim pesmama, ali i autorskim, novim kompozicijama.

Mesto održavanja: Staro jezgro grada, Petrovaradinska tvrđava

foto: novisad.travel