Studia za dve osobe

Četvorokrevetna soba

Brojimo sitno do početka EXIT-a

Simbol Novog Sada, EXIT festival, održava se od 4. do 7. jula. Mladi iz svih krajeva sveta posetiće naš grad u ovom periodu, a ko su izvođači na ovogodišnjem festivalu, pročitajte klikom na OVAJ link.

foto: novisad.travel

Više o EXIT-u

EXIT je višestruko nagrađivani internacionalni letnji muzički festival. Održava se svake godine u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi, koju mnogi smatraju za jednu od najboljih festivalskih lokacija na planeti, i na njemu nastupa preko 700 izvođača na više od 40 bina i muzičkih zona. Nastao kao studentski društveni pokret 2000. godine, EXIT je i danas jedini festival u svetu koji je izrastao iz želje za progresom i težnje ka slobodi.

Pored titule „Najbolji evropski festival” osvojene na Evropskim festivalskim nagradama 2013. i 2018. godine, EXIT je 2007. godine proglašen za najbolji evropski festival na Britanskim evropskim nagradama. O Exitu su pisali svi važni mediji sveta, a priznanja su dobijena od medijskih magnata kao što su CNN, BBC, Time, The Guardian, The New York Times, The Sun, Daily Mail, The Independent, Euronews, Lonely Planet.

Tokom godina, EXIT je ugostio neke od najvećih muzičkih zvezda iz celog sveta, kao što su Pet Shop Boys, Billy Idol, Guns N’ Roses, Franz Ferdinand, Motörhead, Iggy Pop, David Guetta, Massive Attack, Faithless, Cypress Hill, Beastie Boys, Snoop Dogg, Wu-Tang Clan, The Prodigy, Sex Pistols, Kraftwerk, Korn, Moby, Arctic Monkeys, Chemical Brothers, Faith No More, LCD Soundsystem, Nick Cave and The Bad Seeds, Pulp, Jamiroquai, M.I.A., Slayer, Ellie Goulding, Hardwell, Carl Cox i mnoge druge.

„EXIT Freedom 2018“ je u godini svog „punoletstva“ poslao globalni poziv na slobodu od robovanja materijalizmu, stereotipima i kolektivnim zabludama u kojima se danas nalazi naša civilizacija. Ovaj poduhvat je okupio preko 355.000 ljudi u pet zemalja. Sledeći korak u EXIT misiji jeste „EXIT Tribe 2019“, u kojem će svi ljubitelji muzike, uticajni pojedinci iz celog sveta, umetnici, sportisti, javne ličnosti, brojni pokreti i organizacije biti pozvani na ujedinjenje sa jasnim ciljem – zaštiti planetu i celokupan život na njoj.

Mesto održavanja: Petrovaradinska tvrđava

izvor teksta: novisad.travel